måndag 1 april 2013

Nytt företag, nya lokaler


Har du precis startat ett nytt företag och brinner av entusiasm för att få verkställa alla dina idéer och förhoppningsvis även få utveckla verksamheten? Grattis! En bra affärsidé räcker långt, men de flesta företag behöver även en lokal varifrån de kan utöva sin verksamhet.

Många små företagare tar själv hand om de administrativa arbetsuppgifterna från sin egen dator där hemma. Detta innebär ofta långa arbetsdagar och det är lätt hänt att arbetstiden och fritiden flyter ihop med varandra. Då man har ett kontor blir det lättare att skilja på arbetet och hemmet, och det är en lösning som säkert kommer att vara till nytta för både dig och de där hemma. På kontoret kan man även sköta kontakterna med samarbetspartners och kunder på ett professionellt sätt.

Även om man skulle klara sig utan ett kontor till en början så behöver de flesta verksamheter en lokal där de kan utöva sin verksamhet. Här är det viktigt att välja en lokal som främjer syftet med verksamheten – är det alltså en restaurang eller en butik som du har öppnat behöver du en lämplig lokal med ett centralt läge så att kunderna kan hitta till dig, om det däremot är någon form av industriell verksamhet eller lager är det bra om lokalen ligger i närheten av olika trafikleder. Det är inte bara läget man bör tänka på, utan också på storleken på lokalen, inredningen och annan möjlig utrustning.

Det kan vara en utmaning i sig att hitta bra lokaler, men det lönar sig att inte stressa utan istället ta god tid på sig att utforska utbudet av lokaler och inte slå till förrän man hittar en lokal som verkligen motsvarar alla de krav du har på den. Meningen är ju att du ska kunna bedriva din verksamhet i lokalen en längre tid.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar