onsdag 13 mars 2013

Om lamineringsmaskiner

Det finns idag många typer avlamineringsmaskiner på marknaden. Allt fler upptäcker värdet i att plasta in sina utskrifter, om det så är fotografier, visitkort, namnskyltar eller bagagetaggar. I takt med att många lär sig använda digitala kameror och skriver ut våra egna foton ökar också försäljningen av lamineringsmaskiner. För många kunder är det svårt att veta vilken lamineringsmaskin man ska välja i handeln. Priserna varierar kraftigt men det är inte säkert att den billigaste alltid är den bästa. För att hjälpa dig i valet av din lamineringsmaskin kommer jag här med tre råd du bör tänka på i ditt köp!

 1. Storlek på trycksaken
Grundfrågan är såklart hur stor din trycksak kommer att vara. Ska du främst skriva ut små saker som visitkort, namnskyltar och bagagetaggar, eller bara fotografier av det mindre formatet, så kan du såklart välja en lamineringsmaskin av den billigare sorten. Om du däremot kommer att behöva göra större utskrifter av till exempel posters eller affischer så kan du förmodligen behöva investera i en lite större och dyrare lamineringsmaskin. Det blir i vilket fall som helst en god investering.

2. Hastighet i utskrift
En viktig sak att tänka på är hur snabb din lamineringsmaskin är när den plastar in. Om du jobbar professonellt med detta så är det såklart en fördel om din lamineringsmaskin klarar av att spotta ur sig ett flertal inplastningar per minut. Om du bara behöver din lamineringsmaskin till hemmabruk såsom privata fotografier och visitkort, så spelar hastigheten mindre roll.

3. Uppvärmningstiden
En lite förbisedd faktor vid valet av lamineringsmaskin är uppvärmingstiden. Om du jobbar på ett kontor där tempot är stressigt och det ställs höga krav så kanske du kommer att behöva en lamineringsmaskin som värmer upp extra snabbt och visar grönt ljus bara efter någon minut!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar